De Invisalign beugel past perfect in ieder dagelijks leven. Een beugel is in het begin altijd even wennen, maar de aligners zijn nauwelijks voelbaar en veroorzaken geen mondirritaties. Ze zitten comfortabel waardoor u dus gewoon alle dagdagelijkse handelingen kunt verrichten, inclusief sporten. Alleen tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen is het aan te raden de beugel uit te nemen. 

Voordelen van de Invisalign beugel:

  • Eenvoudig uitneembaar

  • Makkelijk schoon te houden

  • Onzichtbaar

  • Pijnloos

  • Op maat gemaakt

 

Behandeling

Het verloop van de Invisalign behandeling is in vier stappen te verdelen.

 Stap 1: Intakegesprek

Tijdens het eerste consult is er ruimte om kennis te maken en zal de orthodontist beoordelen of uw gebit in aanmerking komt voor een Invisalign behandeling.

Stap 2: Informatie verzamelen

De orthodontist zal alle benodigde informatie verzamelen. Er worden (röntgen)foto’s gemaakt en afdrukken van uw gebit afgenomen. 

Stap 3: Het behandelplan

Gedurende dit derde consult bespreken we de uitgebreide analyse van uw gebitssituatie en kijken we naar de behandelopties. We zullen de voortgang van uw behandeling doornemen en het digitale eindresultaat bekijken.Stap 4: Plaatsen van de beugelDe Invisalign beugel wordt geplaatst en we zullen u instructies geven over het gebruik. Ook plannen we een nieuwe afspraak om de voortgang te beoordelen.